Lipanský masopust 2014

15. 3. 2014 byla obnovena tradice masopustního veselí v Lipanech.

 

Přes nepřízeň počasí, i když i sluničko se nakonec ukázalo, se sešlo dostatek masek a průvod úderem 14. hodiny vyrazil do ulic.

Nechyběl medvěd s medvědářem,bába s nůší, ženich s nevěstou, lepá Sněhurka s hejnem trpaslíků – snad se všemi sedmi, dopočítat se mi je neporařilo, pořád se někde kolem hemžili, princem i zlou královnou, která se od zrcadla nemohla odtrhnout, ještě lepější břišní tanečnice, na které mohli přítomní pánové oči nechat, rusalky, vodníci, čarodějnice, čert, berušky, vysloužilý tambor, uprchlý vězeň, malá nevěstinka, žid, opice, zajíček, černokněžník, nezbytná trojka – kameraman, klapka a PAN REŽISÉR a další a další. Přes sedm občerstvovacích stanic jsme dorazili do poslední, osmé, kde průvod ukončili odvážní tancem s medvědem.

 

Následoval rej dětských masek v lipanské hospůdce U Klasiků s hudbou neúnavného D.J.Pytchy, sladkými i chlupatými odměnami pro všechny masky.

A na závěr masopustního veselí roztančil D.J. Pytcha i dospělé maškarády.

Veliké poděkování všech maskám i civilům, panu režisérovi za skvělé vedení celého ansámblu, hospodským i řezníkům za dostatek životodárných tekutin i občerstvení, divadelnímu spolku UCHO za účast v průvodu i za zapůjčení masek, fotografům za zdokumentování……………

A za rok v průvodu nashledanou.

 

Fotografie 1

Fotografie 2

Video

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *